Loading…

Beeldend Kunstenaar

Klik op de onderstaande knop om onze website te verkennen en meer te leren over Laurens Spier
Begin te verkennen

Biografie

Laurens Spier

 
 


Laurens is een creatieve, gedreven en energieke geest, die zijn brutaliteit weet om te zetten in een gezonde dosis lef gecombineerd met een realistische toets, waardoor hij de meest prachtige (kunst) objecten weet te maken en u als klant geheel op maat kan bedienen. Zijn constante drang naar groei en ontwikkeling, maken dat hij buiten de kaders durft te denken, in alle vragen een uitdaging ziet en altijd op zoek is naar mogelijkheden. Onmogelijk is een ongekend begrip.

Opgegroeid in 1991 te Rotterdam in de inspiratierijke en nostalgische bronsgieterij van zijn vader, komt hij als 6-jarige knul al vroeg in aanraking met het vakmanschap en de kunst. “Ik vermaakte me dagen in de bronsgieterij aan huis van mijn vader met onder andere het uithakken van de gipsen mallen”.

Zijn affiniteit met kunst is er altijd al geweest, maar het daadwerkelijk ontwerpen en maken van eigen (kunst) objecten komt pas tot uiting op latere leeftijd. “Ik kon mijn creativiteit op school en in loondienst niet kwijt, het ‘kadertjes principe’ werkte voor mij verstikkend. Ik wilde mij bezig houden met ontwerpen en zelf vorm kunnen geven aan iets.” Dit resulteert erin dat hij op 11-jarige leeftijd met succes zijn eerste beeld “Vliegende valk” verkoopt. Hij ziet het als zijn missie om nog mooiere kunst te maken, te presteren boven verwachting en zichzelf blijvend uit te dagen op dit vlak. In Maart 2013 richt hij zijn onderneming Bronze Special art op. Een onderneming, tevens werkplaats om verschillende (Kunst) objecten als ook het werk van de kunstenaar te finishen, zónder dat de oorspronkelijke toets verloren gaat. Passend bij deze werkplaats is zijn behoefte naar diversiteit en eindeloze mogelijkheden. Zo beschikt deze werkplaats over een beeldengieterij, spuiterij, metaalafdeling, polijsterij, steenzagerij en mallenmakerij. “De klant moet zich welkom voelen en van alle gemakken worden voorzien, doordat alles zich onder één dak bevindt”.

Met deze ervaring kan hij zich met recht kunstenaar alsook ambachtsman noemen: een gedreven en flexibele persoonlijkheid die u als klant begeleidt in de ontwikkeling naar een prachtig (kunst) object, zoals u dat voor ogen heeft en geheel afgestemd op uw mogelijkheden, door zijn eigen gedurfde en creatieve achtergrond te koppelen aan zijn jarenlange ervaring in de bronsgieterij van zijn vader en zijn onderneming Bronze Special Art.

In zijn eigen werk is zijn affiniteit met dieren en sterke oog voor detail zichtbaar, waarbij hij gretig zijn inspiratie opdoet in de natuur om eveneens ‘ even zijn geest te verruimen’. Tekenend is de met aandacht ontworpen , gedetailleerde en realistische afwerking van zijn dierlijke – in het bijzonder vogels- figuren in brons. Hierdoor komen zijn beelden tot leven en maakt hij het mogelijk een beleving te pakken in een beeld. “Ik wil dat de klant vertrouwen krijgt in mijn werk en mijn drijfveer steeds beter te worden ervaart. Honderd procent gegarandeerde tevredenheid van de klant en mijzelf is mijn eerste prioriteit.”